Chakalaka i Wonderbag

Chakalaka i Wonderbag

Forberedelsestid: 10 minutter

Komfyrtid: 15 minutter

Wonderbag Tid: 1-2 timer 

Serverer: 4-6 personer


Ingredienser

3 ss vegetabilsk olje

1 hvit løk, finhakket

6 hvitløksfedd, knust

1 grønn chili frøfri og hakket

1 stykke ingefær på størrelse med tommelen, finrevet

2 ss mildt, middels eller varmt karripulver

3 paprika (blanding av rød, grønn eller gul), finhakket

5-6 store gulrøtter, revet

2 ss tomatpuré

400 g boks hakkede tomater

400 g boks bakte bønner i tomatsaus

2 ts piri-piri krydderblanding

2 timiankvister, kun blader


Fremgangsmåte

- Varm oljen i en gryte med lokk på middels varme. 
Tilsett løken og stek til den blir myk og begynner å karamellisere. - Rør inn hvitløk, chili og halvparten av ingefæren. Kok i 1-2 minutter,
tilsett deretter karripulveret og rør til en karripasta.
Hvis blandingen begynner å feste seg til bunnen av pannen,
tilsett en skvett vann for å unngå brenning. - Tilsett den hakkede paprikaen og stek i ytterligere 2 minutter.
Rør deretter gjennom de revne gulrøttene, og sørg for at de er godt belagt med karripastaen.
Rør inn puré, tomater, piri-piri krydder og timian. - Tilsett de bakte bønnene og fyll deretter den tomme boksen med vann halvveis.
Hell det vannet i retten og kok opp.
Reduser varmen og la det småkoke i minst 10 minutter til blandingen har tyknet. - Plasser den forseglede gryteretten på et klede eller matte i Wonderbag og stek i 1-2 timer. - Rør inn den resterende ingefæren og smak til.
Dryss til slutt over koriander og server varm eller kald med ris.

Lykke til!
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.