Viltgryte i Wonderbag

Viltgryte i Wonderbag

Denne oppskriften kommer fra Elin og Marianne hos @renvaremat

Dette er en av mine favoritt middager på høsten! 🍂🍁Jeg er vokst opp med en far som jakter elg, reinsdyr, ryper og rådyr. Vi har alltid hatt reinsdyr kjøttdeig hjemme, og ikke storfe som alle andre! Jeg har jegerprøva selv og har skutt 2 reinsdyr, men det har blitt lite jakt etter barna kom! Denne gryta smaker som hjemme og Hardangervidda for meg, enn så rart det kanskje høres ut! 😅

I denne viltgryta hadde jeg elgkjøtt, men jeg tar gjerne reinsdyr dersom jeg har det tilgjengelig!
🙌🏻🤍

800 g elg/reinsdyrkjøtt
250 g bacon , i biter
4 ss Meierismør
3 dl Vann til å koke ut stekepannen
3 Løk , i tynne båter
3 fedd Hvitløk
400 g Champignon eller annen sopp
4 Gulrøtter , i skiver
500 g Sellerirot , i små terninger
6 dl Kremfløte
300 g Rømme
1/2 dl Solbærsaft
3 ts Tørket timian
2 ts Einerbær, knust
2 ss Soyasaus
1 ts Sukker
Salt og Pepper
2 ss Hvetemel
1 dl Melk
1-2 never frosne tyttebær på toppen

Kutt opp og gjør alt klart. Stek kjøtt i flere omganger og hell vannet i stekepannen mot slutten av steketiden.
I kjelen har du smør og løk. Stek løken til den blir blank og ha oppi hvitløk. La det surre i et par minutter.

Ha oppi rømme, fløte, kjøtt, sellerirot, gulrøtter, sopp, solbærsaft, soyasaus, sukker, timian, einebær, salt og pepper.

Når grønnsakene begynner å bli møre blander du sammen melk og mel i en kopp og heller det oppi gryta.

Topp med et par never frosne tyttebær rett før servering. Server med tyttebærsyltetøy og potetstappe.
🤌🏻

Velbekomme
🤍

Denne gryta lagde jeg på morgenen og kokte den kun opp på plata. Hadde den i en Wonderbag og lot den stå der og småkoke frem til middag!
🤍

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.