Forberedelsestid: 15 minutter
Komfyrtid: 35 minutter
Wonderbag Tid: 3 timer
Serverer: 4-6 porsjoner
En tradisjonell, varmende biffgryte med en tykk, fyldig saus og tykke rotgrønnsaker – en ideell oppskrift på billige stykker, siden saktekoking garanterer en myk og mør rett som nesten smelter i munnen.
INGREDIENSER
1 kg grytekjøtt, kuttet i fine store biter
Salt og pepper
2 ss mel
2 ss olivenolje
1 middels løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ts timian
2 ss brunt sukker
200 ml rødvin (valgfritt)
1 boks hakkede tomater
2 storfebuljongterninger
450g gulrøtter i skiver på diagonalen
450g poteter i skiver på diagonalen
Et brød til servering
FREMGANGSMÅTE
Ha over kjøttet med salt, pepper og mel til det er godt dekket. Varm oljen i en middels stor gryte med lokk til den er sur. Brun biffterningene i oljen og sett til side.
Tilsett løk, hvitløk, klype salt, timian og sukker i kjelen. Kok over svak varme i 5 minutter.
Hell halvparten av rødvinen i kjelen, deglaser for å løsne eventuelle fastsittende biffbiter fra bunnen.
Tilsett resten av vinen, boks med tomater og buljongterninger. Kok opp, bland deretter inn biff, gulrøtter og poteter.
La det koke i 20 minutter med lokk på. Slå av gassen eller strømmen, overfør deretter gryten med lokk til Wonderbag og la den stå i 3 timer.
Server med varmt, sprø brød.
Fantastisk produkt som er veldig praktisk med at f.eks. middagen står og godgjør seg mens man er på jobb. Supert at wonderbagen også er bærekraftig og energisparende.
Så imponerad! Efter första användningen när vi lagade köttgryta så fyllde den alla våra förväntningar.
Toppen att använda över eld eller kamin vid strömavbrott.
Fantastisk produkt som er veldig praktisk med at f.eks. middagen står og godgjør seg mens man er på jobb. Supert at wonderbagen også er bærekraftig og energisparende.