Forberedelsestid: 10 minutter
Komfyrtid: 15 minutter
Wonderbag Tid: 1-2 timer
Serverer: 4-6 personer
Ingredienser
3 ss vegetabilsk olje
1 hvit løk, finhakket
6 hvitløksfedd, knust
1 grønn chili frøfri og hakket
1 stykke ingefær på størrelse med tommelen, finrevet
2 ss mildt, middels eller varmt karripulver
3 paprika (blanding av rød, grønn eller gul), finhakket
5-6 store gulrøtter, revet
2 ss tomatpuré
400 g boks hakkede tomater
400 g boks bakte bønner i tomatsaus
2 ts piri-piri krydderblanding
2 timiankvister, kun blader
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en gryte med lokk på middels varme. Tilsett løken og stek til den blir myk og begynner å karamellisere.
- Rør inn hvitløk, chili og halvparten av ingefæren. Kok i 1-2 minutter, tilsett deretter karripulveret og rør til en karripasta. Hvis blandingen begynner å feste seg til bunnen av pannen, tilsett en skvett vann for å unngå brenning.
- Tilsett den hakkede paprikaen og stek i ytterligere 2 minutter. Rør deretter gjennom de revne gulrøttene, og sørg for at de er godt belagt med karripastaen. Rør inn puré, tomater, piri-piri krydder og timian.
- Tilsett de bakte bønnene og fyll deretter den tomme boksen med vann halvveis. Hell det vannet i retten og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke i minst 10 minutter til blandingen har tyknet.
- Plasser den forseglede gryteretten på et klede eller matte i Wonderbag og stek i 1-2 timer.
- Rør inn den resterende ingefæren og smak til. Dryss til slutt over koriander og server varm eller kald med ris.
Så imponerad! Efter första användningen när vi lagade köttgryta så fyllde den alla våra förväntningar.
Toppen att använda över eld eller kamin vid strömavbrott.