Chili con carne i Wonderbag

Chili con carne i Wonderbag

CHILI CON CARNE 

Til 4 personer / 4 people

1 kg kjøttdeig / 1 kg minced meat 

4 ss smør eller olivenolje / 4 tbsp butter or olive oil

2 fedd hvitløk (eller mer) / 2 cloves garlic (or more)

2,5 dl rødvin / 2,5 dl red wine

800g hermetiske tomater / 800g canned tomatoes

3 ss tomat puree / 3 tbsp tomato puree

2 chilier, finhakket eller 3­-4 ts tørket chili / 2 chilli, finely chopped or 3-4 tsp dried chilli

1 ts malt kumin / 1 tsp ground kumin

1 ts malt koriander / 1 tsp ground coriander

1 kanelstang / 1 cinnamon stick

5 dl kraft (okse eller annen. Evt. buljong) / 5 dl bone broth (or bouillon)

Salt og pepper / salt and pepper 

800 g kidneybønner, skylt / 800g kidney beans, rinsed

En neve grovhakkede korianderblader / A handful coarsely chopped coriander leaves

Limebåter / slices of lime 

3­-5 store avokado (som du moser til en enkel guacemole) / 3-5 large avocado (mashed to a simple guacamole)

Rømme / sour cream

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en stor gryte med lokk, stek løk og hvitløk til de er myke. Øk varmen og tilsett kjøttdeig, brun mens du rører rundt.
  2. Tilsett rødvin og kok i 2­-3 minutter
  3. Rør inn hermetiske tomater, tomatpuree, chilli, kumin, tørket koriander, kanel og oksekraft. Kok opp og la det stå å putre i ca 15 minutter og tilsett deretter kidneybønner. La gryta få et raskt oppkok og plasser hele gryta i wonderbaggen og la den står i baggen i minst en time, men opp til 12 timer hvis du vil. Denne retten blir best jo lenger tid gryta får lov til å oppholde seg i wonderbaggen (opp til 12 timer).
  4. Ta deretter ut gryta og tilsett frisk koriander og ekstra krydder hvis nødvendig. Server med litt ris, guacamole, rømme og en grønn salat.

Hvis du ikke har wonderbag: gjør det samme, men bare la gryta stå å småputre en en stund til smakene har fått satt seg skikkelig (20-40 min?).

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.