
Chili con carne i Wonderbag
Share
CHILI CON CARNE
Til 4 personer / 4 people
1 kg kjøttdeig / 1 kg minced meat
4 ss smør eller olivenolje / 4 tbsp butter or olive oil
2 fedd hvitløk (eller mer) / 2 cloves garlic (or more)
2,5 dl rødvin / 2,5 dl red wine
800g hermetiske tomater / 800g canned tomatoes
3 ss tomat puree / 3 tbsp tomato puree
2 chilier, finhakket eller 3-4 ts tørket chili / 2 chilli, finely chopped or 3-4 tsp dried chilli
1 ts malt kumin / 1 tsp ground kumin
1 ts malt koriander / 1 tsp ground coriander
1 kanelstang / 1 cinnamon stick
5 dl kraft (okse eller annen. Evt. buljong) / 5 dl bone broth (or bouillon)
Salt og pepper / salt and pepper
800 g kidneybønner, skylt / 800g kidney beans, rinsed
En neve grovhakkede korianderblader / A handful coarsely chopped coriander leaves
Limebåter / slices of lime
3-5 store avokado (som du moser til en enkel guacemole) / 3-5 large avocado (mashed to a simple guacamole)
Rømme / sour cream
Slik gjør du
- Smelt smøret i en stor gryte med lokk, stek løk og hvitløk til de er myke. Øk varmen og tilsett kjøttdeig, brun mens du rører rundt.
- Tilsett rødvin og kok i 2-3 minutter
- Rør inn hermetiske tomater, tomatpuree, chilli, kumin, tørket koriander, kanel og oksekraft. Kok opp og la det stå å putre i ca 15 minutter og tilsett deretter kidneybønner. La gryta få et raskt oppkok og plasser hele gryta i wonderbaggen og la den står i baggen i minst en time, men opp til 12 timer hvis du vil. Denne retten blir best jo lenger tid gryta får lov til å oppholde seg i wonderbaggen (opp til 12 timer).
- Ta deretter ut gryta og tilsett frisk koriander og ekstra krydder hvis nødvendig. Server med litt ris, guacamole, rømme og en grønn salat.
Hvis du ikke har wonderbag: gjør det samme, men bare la gryta stå å småputre en en stund til smakene har fått satt seg skikkelig (20-40 min?).