
Oksehale gryte
Share
Forberedelsestid: 20 minutter
Koketid: 50 minutter
Wonderbag-tid: 4 timer
Serverer: 4 - 6
En tradisjonell og trøstende gryterett med en rimelig og munter kjøttype - oksehaler.
Selv om oksehaler krever nøye forberedelse og lang tilberedning for å bli møre, gjør den eksepsjonelt rike smaken det vel verdt innsatsen.
Gryterettens kraftige saus og chunky rotgrønnsaker er perfekt servert med en bolle ris, suet dumplings eller en skive sprøtt brød.
INGREDIENSER
1 kg delt oksehaler
500 g bacon (valgfritt)
Salt og pepper
2 ss mel
2 ss olivenolje
1 medium løk, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
2 ts timian
2 ss brunt sukker
200 ml rødvin (valgfritt)
1 boks hakkede tomater
2 oksekraftterninger
450 g gulrøtter, skivet på skrå
450 g poteter, skivet på skrå
FREMGANGSMÅTE
Krydre melet med salt og pepper.
Vend oksehalene i det krydrede melet til de er dekket på alle sider.
Varm oljen i en middels stor gryte med lokk til den freser.
Brun oksehalene i oljen, og tilsett deretter baconbitene.
Sett de brunede oksehalene og baconet til side.
Tilsett løk, hvitløk, ½ ts salt, timian og sukker i gryten.
Stek på lav varme i 5 minutter.
Hell deretter halvparten av vinen i gryten, og skrap bunnen for å løsne eventuelle biter av oksehaler som kan ha festet seg.
Tilsett den resterende vinen sammen med boksen med tomater og kraftterningene. Kok opp blandingen, og rør inn oksehalene, baconet, gulrøttene og potetene.
La det koke i 30 minutter med lokket på. Overfør den lokkede gryten til Wonderbag og la den stå i 4 timer.
Server med varmt, sprøtt brød eller ris.