Peanøttsmør og søtpotetgryte i Wonderbag
Share
🥜🍠 Lag denne koselige veganske Gryten med peanøttsmør og søtpotet – det tar bare 10 minutter å forberede!
Selv jeg, som kaller meg selv den minst talentfulle kokken i Wonderbag, fikk det til – så da kan du også!
Med Wonderbag er det så enkelt som å kutte, koke og la den langtidskoke mens du gjør andre ting.
Kom tilbake til en kremet, smakfull gryte – perfekt for kjølige kvelder. Hele oppskriften finner du under! 🌱✨
Ingredienser:
1 kg søtpoteter, skrelt og kuttet i biter
400 g kikerter, skylt og avrent
400 g kokosmelk (jeg brukte lett, men begge typer fungerer)
400 g hakkede tomater på boks
1 løk, skrelt og hakket
150 g grovt peanøttsmør
3 hvitløksfedd, skrelt og hakket
3 ts malt ingefær
3 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander (valgfritt)
½ ts chiliflak (valgfritt)
3 ss tomatpuré
Fremgangsmåte
-
Varm opp olje i en gryte, tilsett søtpotet og løk. Rør godt og stek i ca. 1 minutt. Tilsett hvitløk.
-
Bland inn ingefær, spisskummen, chili og koriander og fres kort.
-
Tilsett buljongterning, tomater, peanøttsmør, kokosmelk og kikerter. Rør godt.
-
Kok opp, legg på lokk og la småkoke i ca. 10 minutter.
-
Skru av varmekilden, legg et kjøkkenhåndkle i bunnen av Wonderbag, og sett gryten oppi. Lukk godt med stofflokket og stram til med snoren. La retten stå i minimum 4 timer uten å åpne.
-
Ta gryten ut av Wonderbag, smak til med salt og pepper. Server med ris eller nybakt brød.
Lykke til!