Peanøttsmør og søtpotetgryte i Wonderbag

Peanøttsmør og søtpotetgryte i Wonderbag

🥜🍠 Lag denne koselige veganske Gryten med peanøttsmør og søtpotet – det tar bare 10 minutter å forberede!

Selv jeg, som kaller meg selv den minst talentfulle kokken i Wonderbag, fikk det til – så da kan du også!

Med Wonderbag er det så enkelt som å kutte, koke og la den langtidskoke mens du gjør andre ting.

Kom tilbake til en kremet, smakfull gryte – perfekt for kjølige kvelder. Hele oppskriften finner du under! 🌱✨

Ingredienser:

1 kg søtpoteter, skrelt og kuttet i biter

400 g kikerter, skylt og avrent

400 g kokosmelk (jeg brukte lett, men begge typer fungerer)

400 g hakkede tomater på boks

1 løk, skrelt og hakket

150 g grovt peanøttsmør

3 hvitløksfedd, skrelt og hakket

3 ts malt ingefær

3 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander (valgfritt)

½ ts chiliflak (valgfritt)

3 ss tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Varm opp olje i en gryte, tilsett søtpotet og løk. Rør godt og stek i ca. 1 minutt. Tilsett hvitløk.

  2. Bland inn ingefær, spisskummen, chili og koriander og fres kort.

  3. Tilsett buljongterning, tomater, peanøttsmør, kokosmelk og kikerter. Rør godt.

  4. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i ca. 10 minutter.

  5. Skru av varmekilden, legg et kjøkkenhåndkle i bunnen av Wonderbag, og sett gryten oppi. Lukk godt med stofflokket og stram til med snoren. La retten stå i minimum 4 timer uten å åpne.

  6. Ta gryten ut av Wonderbag, smak til med salt og pepper. Server med ris eller nybakt brød.

 

Lykke til! 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.