Tomatsuppe i Wonderbag

Tomatsuppe i Wonderbag

Ingredienser:

  • 2ss olivenolje
  • 2 løk, finhakket
  • 4 selleristenger, hakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 6 tomater, skoldet og uten skinn, hakket
  • 2 bokser hermetisk hakkede tomater
  • 2,5dl grønnsaks- eller kjøttkraft
  • 1-3ss økologisk rapadurasukker (kan sløyfes)
  • Smak til med svart pepper og salt
  • Fetaost, smuldret til pynt
  • Basilikumpesto eller olje
  • 1-2 hele chili (hvis du ønsker en tomatsuppe med litt ekstra smak)
     

Slik lager du tomatsuppe i Wonderbag


Varm opp olje eller smør i en stor gryte. Tilsett hakket løk, hvitløk og selleri, og la det steke på svak varme i 3-4 minutter til det blir gyldent. Deretter tilsetter du hakket tomat, både fersk og hermetisk, og 2,5 dl kjøttkraft – la det få et oppkok. Hvis du ønsker en tomatsuppe som sparker litt ekstra, kan du tilsette ønsket mengde med finhakket chili før oppkoket.
Smak til med rapadurasukker, salt og pepper før du lar gryta koke i 2-5 minutter med lokk. Plasser gryta i wonderbaggen, med et klede eller gryteunderlag i bunn, og knyt godt igjen.
La gryta stå og kose seg i wonderbaggen i 3 timer før du tar den ut og bruker en stavmikser eller blender til suppa får en fin konsistens helt uten klumper.
Pynt tomatsuppa med smuldret fetaost og basilikumolje eller pesto.
Server gjerne litt hjemmelaget surdeigsbrød ved siden av.
Mmm, dette er skikkelig snadder i vintermånedene altså. Det er bare å nyte!
 
Lek med maten: Ønsker du mer variasjon og smak, prøv å tilsette et beger rømme til slutt eller prøv deg frem med stekt bacon eller røde linser

Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelsestid: 10 min
Tid på kokeplate: 15 min
Tid i Wonderbag: 3 timer
 
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.